Landschapstuin | Pellenberg

Status : Ontwerpfase, deels uitvoeringsfase, 2020-...
Oppervlakte : 1200m2

Aan zijn tuin herken je de tuinarchitect! Mmmm, dat wordt een beetje moeilijk in dit geval, alhoewel...
Hoewel ik geen tuinaannemer ben (en ook geen ambities in die richting heb), realiseer ik graag mijn eigen plannen en ontwerpen, inclusief het fysieke uitvoeren (net zoals de betere doe-het-zelver).
Er is immers geen betere manier om voeling met materialen en je tuin te krijgen, dan door er zelf mee te aan te slag te gaan!
Denk dan in de eerst plaats aan de groenaanleg (bomen, borders, struiken), maar ook aan de aanleg van de verhardingen waaronder terras(sen) en oprit als de infrastructuurwerken (tuinhuis/lounge, zwemvijver,...)...

Bij de aanleg van een tuin komt vaak heel wat werk en materiaal kijken, waardoor mensen ook vaak de ganse aanleg uitbesteden aan een tuinaannemer... en zo vanaf dag 1 kunnen genieten van hun tuin.
Als je net als ik, even hard kan genieten van de aanleg zelf, dan moet je er ook tegen kunnen dat de aanleg misschien wel een meerjarenplan wordt.

Het ontwerpdossier (ontwerpplan, technische uitwerkingen, ...) zijn daarbij je beste vriend, en laten je toe om zaken inn de juiste volgorde te plannen.
Uiteraard blijft je tuinarchitect ook beschikbaar met raad en daad (letterlijk).

De tuin zelf is opgevat als een landschappelijke tuin, waarbij de centrale zichtas op bos en veld gevrijwaard blijft.
De functionaliteiten zijn aan de zijkanten ingepland, met de nodige ruimte voor spelaanleiding voor kinderen (wiglo, spel element, zandheuvel,...)
De linkerzijde wordt in een latere fase aangelegd (open voor zwaar materiaal tot na aanleg van de zwemvijver).
Vooraan volgt de tuin de strakke(re) vormgeving van de woning om achteraan in meer natuurlijke en organische vormen over te gaan.

Contacteer ons

Heb je interesse in ons werk, heb je een prangende vraag of had je gewoon graag eens vrijblijvend kennis gemaakt, geef ons dan een seintje en wij contacteren u zo snel mogelijk!

Oude Baan 111, 3212 Lubbeek

+32 496 288019

info@atelierb2.be